You are currently viewing Ubytovanie zadarmo pre tých, ktorí chcú chrániť svoje rodiny

Ubytovanie zadarmo pre tých, ktorí chcú chrániť svoje rodiny

Sťažovali sme sa na uponáhľaný spôsob života, ktorým nám uniká pomedzi prsty spolu s množstvom pekných a obyčajných okamihov. Teraz sme nútení spomaliť, i keď takéto spomalenie si nik z nás určite nepredstavoval. Zábery z katastrofických filmov, o ktorých sme si mysleli, že sa nikdy nemôžu stať, sú dnes realitou. Informácie z Talianska v nás vyvolávajú strach a iba nemo čakáme, čo sa bude diať. Potešila by prechádzka bez rúška, posedenie pri dobrej káve, návšteva susedov či starých rodičov, výlet do mnohých pekných regiónov.

Veci a činnosti, ktoré sme vnímali ako samozrejmosť, dnes samozrejmé nie sú. Netrpezlivo čakáme na nové a nové informácie o počte nakazených. Zisťujeme, či sa vírus priblížil aj k nám. Chceme nejako pomôcť, no nevieme ako. Tou základnou pomocou je myslieť na ostatných a čo najmenej ich ohrozovať. 

Vzhľadom na moje možnosti a po rozhovoroch s bratom, ktorý je policajtom, som zistil, že môžem pomôcť aj inak. Množstvo lekárov, sestričiek, zdravotníkov či záchranárov, hasičov i policajtov rieši v týchto dňoch dilemu. Čo ak sa dostanú do kontaktu s ľuďmi nakazenými koronavírusom COVID-19. Ako ochrániť svoju rodinu? A tu som našiel priestor na môj malý príspevok v boji so zákerným vírusom. Mám malý penzión, ktorý je momentálne, pochopiteľne, prázdny. Všetky rezervácie boli vzhľadom na súčasnú situáciu zrušené. Z ekonomického hľadiska je to pre malého podnikateľa tragédia. Biznis však v takejto situácii musí ísť bokom. Zdravie je prvoradé. Pokiaľ si nepomôžeme a spoločne neporazíme neviditeľného nepriateľa, budú nám zbytočné peniaze a majetky.Všetky dostupné ubytovacie kapacity ponúkam zadarmo tým, ktorí nás zachraňujú a chcú chrániť svoje rodiny. Bude to trvať dva týždne? Mesiac? Tri mesiace? To nevie nik. Z finančných problémov sa zotaviť môžeme, máme zdravé ruky. Zo zdravotných problémov sa ale zotaviť momentálne nemusíme. Držme si palce a pomáhajme si navzájom. Každý, ako vie. Spolu to zvládneme.